Întreținerea ușii de garaj – ce trebuie să știi

Ești mândru posesor al unei uși de garaj secționale. Acum ce urmează? Să te bucuri de aspectul său și de funcționalitatea sa. O minimă întreținere este de preferat, iar în rândurile ce urmează îți prezentăm conduita potrivită în acest sens. Te așteaptă un drum lung, pentru că după cum probabil știi deja, ai până la 11 ani garanție pentru achiziția făcută.

Usile  sectionale de garaj nu au nevoie de întreținere complicată, ci mai degrabă de o conduită preventivă. Nu are nevoie să fie vopsită, să i se aplice strat de lac sau cine știe ce produse. Prima amplă verificare va fi la doi ani de la montaj și este gratuită. Până atunci poate fi de ajuns să te preocupe doar curățarea ușii de garaj. Iată detalii pe care ar trebui să le știi:

O inspecție din când în când

Reviziile trebuie efectuate de personal calificat, în urma acestor verificări va fi prelungită și garanția. Cu toate acestea, până la termenul indicat pentru revizie – o dată la doi ani – poți verifica cel puțin vizual ușa de garaj. Verifică spre exemplu șuruburile, pentru ca acestea să nu fie slăbite.

Dacă la acționarea ușii de garaj, închidere/deschidere, sunt observate modificări de funcționare anunță echipa de service.

Curățarea ușii de garaj

Pare destul de tentantă ideea de a da cu furtunul de apă peste ușă, pentru a îndepărta murdăria. Ei bine, nu. Îți recomandăm să nu faci asta, în schimb să utilizezi clasica lavetă. De asemenea, evită detergenții pe bază de clor.

  • Curăță periodic impuritățile de pe șinele de culisare.
  • Verifică vizual chederele de etanșare.
  • Panourile pot fi curățate simplu, cu apă și un detergent neutru.

Mențiuni

Este de evitat ca apa să ajungă la motor și pe rolele de culisare.

Orice revizie efectuată va fi realizată exclusiv de personal specializat.

Garanțiile oferite presupun și respectarea unor cerințe. Verifică termenii și condițiile de acordare ale acestor garanții.

Din fericire, ești clientul nostru, așadar primești:

  • Două intervenții gratuite în primii doi ani

În primii doi ani de la montarea usii de garaj sectionale vei ai parte de două intervenții fără cost. Acestea pot fi despre resetarea motorului, necesitatea de a regla cursa, resetarea unei erori sau poate fi vorba și despre alte defecte, dar care nu implică înlocuirea unei piese.

  • Prima revizie este gratuită

După primii doi ani de la montaj este timpul pentru o revizie. Este fără cost, echipa Alexiana Group va desfășura toată această activitate profesional. Revizia acoperă toate verificările necesare care asigură buna funcționare a ușii de garaj pe termen lung. Sunt incluse verificări ale motorului, telecomenzii, ale căilor de rulare. De asemenea, va fi efectuată reglarea torsiunii arcurilor. Verificăm de asemenea sistemul de balans și articulațiile.

  • O reparație gratuită în primul an

Dacă este necesar să fie înlocuit motorul, să fie schimbată telecomanda sau sunt constatate alte defecțiuni apărute, din cauza – asumată – a cumpărătorului, reparăm gratuit. Condiția este ca această intervenție să nu depășească 10% din valoarea comenzii.

Ușa de garaj este o investiție avantajoasă pentru tine. Ai grijă de ea, faci reviziile la timp, va fi cu atât mai durabilă. Întreabă consilierii noștri mai multe detalii despre întreținere!

Alte articole populare

×